Všetkých 13 mestských základných škôl je dnes v prevádzke

13.09.2011 Prešov

Prešov 13. septembra (TASR) - Prevádzka mestských základných škôl v Prešove nebola pre dnešnú protestnú akciu učiteľov ohrozená. \"Podľa informácií, ktoré má k dispozícii náš odbor školstva, všetkých 13 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je v prevádzke a žiaci ráno riadne nastúpili na vyučovací proces,\" povedala hovorkyňa radnice Veronika Gazdová.

Dodala, že radnica nedisponuje informáciami o počte učiteľov, ktorí sa mali dnes zúčastniť na protestnej akcii v Bratislave, nakoľko všetky ZŠ majú právnu subjektivitu. V kompetencii riaditeľa je teda aj možnosť rozhodnúť o spôsobe ich zastupovania.

Protestných akcií sa zúčastňujú aj zamestnanci ZŠ na Šmeralovej ulici v Prešove. Školu navštevuje 501 žiakov a sú v nej vytvorené triedy pre mimoriadne nadané deti a športové triedy so zameraním na ľahkú atletiku.

\"Do Bratislavy odišlo celkom 29 zamestnancov, z toho 20 učiteľov. Z tohto dôvodu sme upravili aj výchovno-vzdelávací proces. Od rána prebieha takzvaná zábavná forma vyučovania, pričom učitelia, ktorí sú so žiakmi, môžu využívať ihriská, štadión, telocvične, interaktívne pomôcky, prípadne absolvujú vyučovanie v prírode,\" povedal riaditeľ školy Ľubomír Bodnár. Pripomenul, že na základe dohody so zamestnancami zastupovanie za neprítomných pracovníkov bude prebiehať bez nároku na odmenu.

Peter Švaňa z Krajského školského úradu v Prešove pre TASR uviedol, že v pondelok (12.9.) do 14.00 h nahlásili riaditelia štyroch základných škôl, že dnes bude riaditeľské voľno. Išlo o tri školy v okrese Prešov a jednu v okrese Poprad.

Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková potvrdila, že z dôvodu protestných akcií nemajú nadnes nahlásené žiadne prerušenie prevádzky strednej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti vyššieho územného celku.
 

Vyberte región